Ден по-рано в Париж имаше мощна експлозия на битов газ. Експлозията

...
Ден по-рано в Париж имаше мощна експлозия на битов газ. Експлозията
Коментари Харесай

Експлозията в Париж: студенти се спасили по чудо ВИДЕО

Ден по-рано в Париж имаше мощна детонация на битов газ. Експлозията докара до пожар в няколко здания в Латинския квартал в центъра на френската столица. Около 50 души са ранени, шестима от които тежко. Сградата от 17-и век, в която се обитаваше учебното заведение по дизайн на Американската академия и централата на католическата просветителна система, беше изцяло разрушена.

Министърът на вътрешните работи Gérald Darmanin сподели, че детонацията на битов газ е станала на Rue Saint-Jacques в 5-ти регион - това е близо до Люксембургските градини и Сорбоната, съобщава BFM TV.

Here is the beautiful 17th century building which collapsed yesterday in after a gas explosion, it is part of the Val de Grâce, jewel of Baroque architecture.
— Agnes C. Poirier (@AgnesCPoirier) Ето по какъв начин е изглеждала постройката преди гърмежа.
Прокурорът на Париж Лаура Беко означи, че по предварителни данни детонацията е избухнала непосредствено в постройката.

Студент от близкия лицей на бул. Сен Мишел сподели пред вестник Le Parisien, че е чул мощен плач и е видял огнено кълбо с височина 20 или 30 метра. По думите му той усетил и мощна миризма на газ.

Обикновено в тази постройка има доста студенти, които учат курсове по мода и дизайн, само че по щастлива случайност са отишли ​​на фешън ревю, другояче щеше да има доста повече жертви. Девет младежи от университета в Кент в Охайо се прибират вкъщи, защото мястото, където са учили, е изравнено със земята.

An explosion occurred in Paris, rescuers are working on the spot. This is reported by local media.
— Feher_Junior (@Feher_Junior) Експлозията в Париж
През юни и юли институцията отваря порти за едномесечно лятно образование отвън класическата образователна стратегия.

" Това могат да бъдат студенти, които към този момент са приключили двугодишна процедура в своя университет и желаят да усъвършенстват останалите си познания, като дойдат да учат в Париж. Имаше свободни дни, в последния миг имаха шанс да отидат на шоуто “, изясни Кристоф Салад, един от учителите.

" Американските възпитаници са добре и ще бъдат репатрирани. Те напуснаха учебното заведение, с цел да участват на фешън ревю. Щастливи сме, че успяхме да се свържем с тях, че са добре. Друга група трябваше да пристигна в Париж през юли ", - споделя Ерик Мансфийлд, представител на университета в Кент.

Припомняме, министърът на вътрешните работи на Франция Жералд Дарманин сподели по-рано, че под развалините може да има жертви . „ Може би довечера ще намерим тела или живи хора “, сподели той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР